Proti rakovině i na zdravé srdce: Zázračné lněné semínko | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Proti rakovině i na zdravé srdce: Zázračné lněné semínko

Maska z lněného semínka
Maska z lněného semínka (Foto ara)

Kdo by to byl tušil, že v maličkém lněném semínku se ukrývá síla tak veliká, že dokáže zatočit s nemocemi tak vážnými, jako je rakovina. Jeho výzkumu se celoživotně věnovala německá biochemička Johanna Budwigová, která zemřela v roce 2003 a dožila se úctyhodných 94 let!

Uznávaná vědkyně zjistila skutečnost, že červené krvinky u pacientů s rakovinou neobsahují tukovou složku. To ji dovedlo k vytvoření vlastní léčebné metody, se kterou měla 90% úspěch! A to k ní mnoho pacientů přišlo až posledním stádiu rakoviny, kdy za sebou měli neúspěšnou léčbu či ozařování. Její metoda je přitom až laicky jednoduchá a využít ji může naprosto kdokoliv bez potřeby někam docházet či vydávat obrovské sumy peněz. Dr. Budwigová objevila, že zdravý jedinec má oproti nemocnému v krvi vyšší obsah tuků řady omega–3. Tato látka patří mezi základní mastné kyseliny, zcela nezbytné pro správnou činnost organismu.

Pustila se tedy do hledání způsobu, jak tyto tuky nejsnadněji do lidského těla dodat. A vybádala, že nejbohatším zdrojem tuků typu omega–3 jsou droboučká semínka lnu. Díky těmto zjištěním začala své pacienty léčit pomocí kombinace lněného oleje a tučného tvarohu. Protože zjistila, že kombinace oleje s proteinem z tvarohu umožňuje tělu jeho rychlejší absorpci. Takto upravený navíc dokáže prostoupit i do nejmenších kapilár a rozpustit jakýkoli nevhodný tuk a pročistit žíly a tepny. To kromě jiného pozitivně působí na srdeční činnost, ničí nádory a léčí artritidu, ale třeba také lupénku.

Pozor! Lněná semínka se doporučuje konzumovat v časovém odstupu od užívání potravinových doplňků, aby nebylo negativně ovlivněno jejich vstřebávání? Ideální rozmezí je hodinu před nebo dvě hodiny po jejich užití.

Proti zájmům gigantů

Výzkum Dr. Budwigové věnovaný prospěšnosti lněného semínka patří k nejstěžejnějším medicínským objevům 20. století. Biochemička za něj byla 7x nominována na Nobelovu cenu. Vlivem »vyšších zájmů« farmaceutického průmyslu ji však nikdy nedostala.

Věděli jste, že…

… lněná semínka jsou vcelku pro tělo nestravitelná, a proto je potřeba je před konzumací namlít? Denní dávka by se měla pohybovat mezi dvěma až třemi polévkovými lžícemi. Chcete- li maximálně sílu lnu využít, kombinujte denně semínka i olej.

Kašička podle Dr. J. Budwigové

Tuto směs předepisovala doktorka Budwigová jako dietu při rakovině, roztroušené skleróze, artritidě, ekzémech apod. Tvrdila, že kombinace je jistou prevencí a dokáže pomoci při léčbě rakoviny (zejména tlustého střeva, prsu nebo kůže). Výsledky má u všech druhů chronických onemocnění, obzvláště při srdečních, dále při poruchách žlučníku, cukrovce, artritidě. Zlepší se i oslabený sluch a zrak. Jde o ideální výživu pro děti a mladistvé. Nejlepší kombinací je tvaroh s lněným olejem, plus lněné semeno, které musí být čerstvě namleté.

POTŘEBUJETE: tučný tvaroh (nízkotučný nemá potřebný efekt) lněný olej 1 – 3 PL čerstvě pomletých lněných semínek špetku kajenského pepře Volitelné ingerdience: med česnek (na slanou variantu) červený pepř čerstvé ovoce - hrušky, jablka a hrozny...

POSTUP: Vše umixujte v mixéru nebo vyšlehejte šlehačem a jezte denně čerstvé. Nejefektivnější je poměr zhruba 1:3, tedy díl oleje na tři díly tvarohu. Objem tuku v tvarohu by měl být nad 10 %. Vhodné je začít 7 až 10 dnů s poměrem 1:1, a pak další týden nebo 10 dnů 1:2 a po stejné době dávku ustálit na 1:3.

Nedělejte si zásoby!

Lněný olej, stejně jako namleté lněné semínko velmi rychle žluknou. Olej by měl být chlazený a po otevření včas zpracovaný a spotřebovaný. Stejně tak lněné semínko nikdy nekupujete už namleté, ale celé. Každý den si pak rozmělněte určenou dávku.

Slunce jako podpůrná léčba

Od počátku užívání »léčivé směsi« je naprosto nezbytné trávit čas na sluníčku. Ideálně někde v zeleni, protože výzkumy prokázaly, že vlnová délka slunečního světla pronikajícího listy urychluje léčebné procesy.

Maska z lněného semínka

Je určena převážně pro suchou pleť, oživí ji a hydratuje. Podpoří pružnost, napomáhá proti akné. Příprava je následující – několik lžic lněného semínka smíchejte s vodou a vařte do doby, než vznikne kašovitá hmota. Pokud je směs hustá, rozřeďte ji olivovým olejem, pokud je řídká, můžete ji zahustit tvarohem. Navrch přidejte nevařená semínka a naneste na obličej a krk. Po dvaceti minutách smyjte vodou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.