STAN zmítá jedna kauza za druhou: Potápí se Rakušanovo hnutí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

STAN zmítá jedna kauza za druhou: Potápí se Rakušanovo hnutí?

Vít Rakušan (STAN) hájil v OVM prodloužení nouzového stavu kvůli migrační krizi (15.5.2022)
Vít Rakušan (STAN) hájil v OVM prodloužení nouzového stavu kvůli migrační krizi (15.5.2022) (Reprofoto ČT)

Starostům a nezávislým, kterým šéfuje Vít Rakušan (44), se lepí smůla na paty. Během půlročního vládního angažmá potkalo hnutí několik kauz včetně korupce a úmrtí jeho vlivného člena Věslava Michalika (†59). Přežije STAN komunální volby?

Podle politologa Lukáše Jelínka se Starostové zářijových voleb – v dozvuku korupční kauzy jejich člena a exnáměstka primátora Petra Hlubučka (48) – nemusí tolik obávat. „V komunální politice dosah celostátních kauz bývá nižší,“ myslí si Jelínek. To jeho kolega Jakub Lysek to ale nevidí tak optimisticky. „Preference hnutí STAN půjdou dolů,“ řekl Aha! Lysek s tím, že jejich voliči jsou mnohem citlivější k takovým kauzám. Podle obou pak musí hnutí nyní vymyslet, jak veřejnost znovu získat na svoji stranu. Politologové se shodují, že by hnutí STAN mělo urychleně vyhledat a vyslat do popředí nové tváře.

  • LISTOPAD 2021 – chtěli do vlády vyslat místopředsedu hnutí Věslava Michalika, ten se ale nominace vzdal poté, co nedokázal vysvětlit financování svých podnikatelských aktivit.
  • LEDEN 202 – první místopředseda Jan Farský (42) oznámil, že plánuje vyrazit na osmiměsíční stáž do USA. Mandát poslance si chtěl ponechat a peníze po dobu stáže posílat na dobročinné účely.
  • BŘEZEN 2022 – místopředseda a europoslanec Stanislav Polčák (42) ještě jako advokát si řekl obcím o provizi 8 milionů za odškodné kvůli výbuchu muničního skladu ve Vrběticích.
  • ČERVEN 2022 – minulou neděli nečekaně po srdeční příhodě zemřel vlivný člen hnutí Michalik. Tři dny poté dostal klepeta exnáměstek pražského primátora Hlubuček...

Přečtěte si
AHel
20. 6. 2022 • 07:51

Přesně, kde je Milion chvilek????

AHel
20. 6. 2022 • 07:46

...chobotnici jsme tu ještě neměly, organizované spiknutí za účelem okrádat stát, že odstoupil Gazdík je málo, odstoupil na základě zoufalého neomluvitelného a s vládnutím neslučitelného důvodu, pokud by to neudělal, troufám si říci, že by šli občané do ulic, teď je na řadě vykulenej Rakušan, jednoznačně STAN z vlády pryč, jsou nedůvěryhodní, dovolili, aby měli mezi sebou a okolo sebe gaunery nejhrubšího zrna, není záruka, že jsou schopni se s tím srovnat, zejména, když si otvírali hubu na Babiše, tak fakt měli být bez poskvrny, už nevěřím nikomu ze STAN, když se kácí les lítají třísky, nějaká hodná starostka v horní dolní, která možná nekrade mě vůbec nezajímá, STAN musí odejít z vlády a to ten slabý Fiala nebude schopen, lepší organizovaný zločin v jeho řadách, než zase Babiš u moci, nenávist k Babišovi mu zakaluje mozek, aby STAN prohodil oknem, ubohé....on je chválí, že to začali řešit, on je to průser, které novodobé dějiny po roce 89 nezažily, jde o organizovaný zločin a on je chválí, že to STAN začal řešit, proboha, co jiného jim zbývalo.....to je takové farizejství, že se mi zvedá žaludek.

hejhej
19. 6. 2022 • 10:30

Rakušan a celé jeho podvodnické hnutí by mělo okamžitě z vlády odejít. Bohužel, trapný a neschopný premiér se chce držet u koryta, tak dělá mrtvého brouka. Chybí mi k těmto mafiánským kauzám STANu demonstrace - milion chvílek spí?????

-bello-
17. 6. 2022 • 18:32

oprava : korupce se řešit nebudou,

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.