Další strast pro Starosty v korupční kauze: Polčák pozastavil členství | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Další strast pro Starosty v korupční kauze: Polčák pozastavil členství

Stanislav Polčák
Stanislav Polčák (Foto Blesk - Tonda Tran)

Chtěli přinést novou politickou kulturu, místo toho ale Starostové a nezávislí (STAN) zabředli do korupční kauzy. Včera pak jejich další výrazná tvář, europoslanec Stanislav Polčák (42), pozastavila své členství.

Polčák se k tomu kroku rozhodl kvůli svým dřívějším kontaktům s kontroverzním podnikatelem Michalem Redlem. Ten je ve vazbě kvůli korupční kauze týkající se pražského dopravního podniku spolu s bývalým náměstkem primátora hlavního města Petrem Hlubučkem (48, exSTAN). „Stejně jako Petr Gazdík (ministr školství, který se rozhodl kvůli kauze rezignovat – pozn. red.) nejsem aktérem současné kauzy kolem městských zakázek v Praze...

Přesto plně vnímám, že moje dřívější známost s Michalem Redlem, kterou jsem nikdy netajil, ubližuje hnutí ve světle současného vyšetřování,“ uvedl Polčák. A dodal, že známost s podnikatelem nikdy neovlivňovala jeho politické kroky. I když europoslanec pozastavil své členství a nebude se ucházet o stranické funkce, teplé – a štědře placené – místečko europoslance si zatím ponechá.

Hlubuček jednomyslně skončil

Včerejškem přišel o svoji další funkci exnáměstek pražského primátora Petr Hlubuček. Toho zastupitelé městské části Lysolaje jednomyslně odvolali z postu starosty. Radnici nově povede místostarostka Dana Malečková.

Je nesvéprávný?!

Okresní soud v Plzni stíhanému podnikateli Redlovi před měsícem na dalších 5 let potvrdil, že má omezenou svéprávnost. Uvedl to včera Deník N. Kvůli tomu už se v minulosti vyhnul stíhání v jiné kauze. Tentokrát jsou ale vyšetřovatelé odhodláni prokázat, že Redl je svéprávný a může být stíhán.

Přečtěte si
hejhej
23. 6. 2022 • 10:25

Pozastavil členství, ale v EU parlementu je stále - trapné gesto.

AHel
21. 6. 2022 • 15:57

Podle mě musí z vlády vypadnout každý člen STAN, je to neúnosné a už není nikdo věrohodný, z ostudy kabát, je mi z nich špatně a to hlásali, že jsou vládou pozitivní změny, no to se jim fakt povedlo, zloději zlodějští.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.