Rozloučení s posledními obětmi požáru v Bohumíně: Pohřbili vrahova syna i jeho ženu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Rozloučení s posledními obětmi požáru v Bohumíně: Pohřbili vrahova syna i jeho ženu

Pohřeb tří obětí v Karviné.
Pohřeb tří obětí v Karviné.  (Karel Janeček)

Trojnásobně smutný obřad vystrojili pozůstalí třem zbývajícím obětem Zdeňka Z. (54) v Karviné. Pohřeb měli jeho syn Lukáš (†30), vrahova manželka Silvie K. (†53) a také jeho tchýně Jana H. (†73).

„Vzpomínáme. Ať je vám v nebíčku dobře. Nikdy nezapomeneme,“ stálo na věncích, které spolu s květinami nosili příbuzní, kamarádi i kolegové z práce.

Psychické problémy
„Měl ten Zdeněk raději spáchat sebevraždu, než jít a zapálit byt vlastní rodiny. Měl psychické potíže od chvíle, kdy jeho prvního syna zajel vlak. Měsíc před jeho útokem od něj odešla žena Silva, protože ji bil. Začal pak hodně pít,“ řekla Aha! příbuzná obětí.

Zpackaný život
Za útokem podle příbuzné stála frustrace Zdeňka z jeho zpackaného života, plného alkoholu, hraní na automatech a dluhů. „Tak mu ruplo v palici. Zavraždil vnoučka, syna, snachu, její sestru, tchýni a další lidi, kteří mu nic neudělali. Jen ze msty,“ dodala.

Příbuzné oplakali v Bohumíně
Pozůstalí po obětech žhářského útoku se v pondělí v Ostravě loučili též s Lenkou V. (†30), Nicolou G. (†17) a synem Lenky Dominikem K. (†9). Lenka byla manželkou Lukáše K. a Dominik byl jeho synem, těhotná Nicola švagrovou. I ty má jeho otec na svědomí. Se spřátelenou rodinou Lukášem B. (†32), Lucií B. (†37) a malou Melanií B. (†11) se loučili bližní v pondělí v v Bohumíně.

Četla postiženým dětem
I když byla Jana H. (†73) v penzi, nezahálela. Chodila číst pohádky postiženým dětem do nemocnice, pomáhala taktéž v zubařské ordinaci. Dcera Silvie K. (†53) vyráběla čisticí prostředky, před smrtí pracovala v ostravské automobilce. Vnuk Lukáš (†30) byl soustružník ve Vítkovických železárnách.

 

Pohřbili první oběť zuřivého žháře:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.