Máma čtyř synů zemřela v nemocnici: Pláč nad otevřenou rakví | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Máma čtyř synů zemřela v nemocnici: Pláč nad otevřenou rakví

S oblíbenou bruntálskou obyvatelkou se rozloučilo několik set lidí. Smrt maminky Cecílie zlomila srdce nejen jejímu synovi Markovi.
S oblíbenou bruntálskou obyvatelkou se rozloučilo několik set lidí. Smrt maminky Cecílie zlomila srdce nejen jejímu synovi Markovi. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Mrtvou maminku Cecílii (†61) pozůstalí líbali, hladili a oplakávali. Jeden z kondolujících mužů před smuteční síní v Bruntále dokonce zkolaboval.

Smuteční obřad začal s hodinovým zpožděním. S maminkou, babičkou a prababičkou, vystavenou v otevřené rakvi se nemohli příbuzní stále rozloučit.

Dojemné loučení

„Věřím, bude s námi pořád. V našich srdcích. Miluji tě, ty moje maminko nádherná,“ plakal syn Marek. Poslední rozloučení včera u bruntálské Kaple svatého Michala. Příbuzní i 300 přátel plakali nad otevřenou rakví ženy, kterou měli lidé rádi pro její přátelskou a milou povahu.

Smrt před převozem

Maminka čtyř synů měla nemocné ledviny i další zdravotní neduhy. V nemocnici ji napojili na dialýzu a infuze. Rodina k ní nemohla kvůli koronaviru. „Usilovali jsme o to, aby mámu odvezli na specializované pracoviště do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ popsal syn Marek. Těžce nemocná žena ale v bruntálské nemocnici ještě před převozem zemřela. „Těšili jsme se, že se nám vrátí domů, a místo toho máme pohřeb,“ dodal syn.

Nemocnice: Dostala veškerou péči

„Pacientce byla poskytnuta veškerá péče a je nám velmi líto, že i přes veškerou snahu lékařů, došlo k jejímu úmrtí. Lékaři byli v intenzivním kontaktu s rodinou, která měla veškeré informace týkající se zdravotního stavu pacientky,“ bránila zdravotníky mluvčí nemocnice Radka Miloševská.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.