Spletl si brzdu s plynem! Irena (†46) zemřela v růžích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Spletl si brzdu s plynem! Irena (†46) zemřela v růžích

Tyto růže zahradnice Irena sázela a zde našla i svou smrt.
Tyto růže zahradnice Irena sázela a zde našla i svou smrt. (Foto Aha – Karel Janeček)

Vdovce udělal z Pavla Pečinky (50) z Metylovic starší řidič (73). Autem totiž přejel a zabil jeho manželku Irenu (†46). Přestože patří vzdáleně k rodině, dodnes se pozůstalým neomluvil. A neproběhl ani řádný soud.

Pavel Pečinka přišel 12. února domů z noční šichty. V sedm hodin ulehl vedle spící manželky, aniž tušil, že je to naposledy, kdy ji vidí živou. Jeho Irena vstala o dvě hodiny později a vydala se s dcerou Kateřinou na nákupy do sousedního města. Obě procházely ve Frýdlantu nad Ostravici kolem záhonu růží, jež coby zahradnice Irena sama sázela. Najednou do nich najel Petr P. (73). Namísto brzdy při parkování totiž sešlápl plyn. Auto dceru odhodilo, Irenu povalilo a přejelo od pasu po hlavu. Zemřela namístě, ve vlastnoručně vysazeném záhonu růží Neomluvil se „Ženu mi zajel a dceru srazil.

Neomluvil se...

I když je tchán vzdálenějšího bratrance, jehož je auto, které mi ji vzalo. Se ženou jsem se ani nerozloučil,“ pláče vdovec. Rozladěn je i postupem soudu v případě smrtelné nehody. O vině rozhodoval trestním příkazem. „Čekali jsme, že se budeme při rozsudku dívat viníkovi do tváře. Když nám nevyjádřil osobně žádnou úctu, výčitky svědomí zřejmě nemá. Byla by to pro nás satisfakce, pomyslná tečka za tím vším. Psychicky by nám to pomohlo,“ dodává otec Kateřiny (21) a Jakuba (19), které podporuje sám nadále ve studiu. A jak soud rozhodl? Za usmrcení v nedbalosti potrestal Petra P. frýdecko-místecký samosoudce Petr Prašivka desetiměsíčním trestem s odkladem na 15 měsíců, ale také rok a půl trvajícím zákazem řízení.

Povolí mu pomníček?

U záhonu růží nyní plánuje Pavel Pečinka zřízení pomníčku, anebo alespoň vztyčení křížku. Pokud mu to dovolí tamní úřad, s nímž se hodlá v nejbližší době spojit. Urnu s popelem dal na hřbitov 19. září. Na Ireniny narozeniny...

Irena (†46) zemřela v růžích, které sama sázela

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.