První oběť žháře z Bohumína: Pohřbili milovaného Petra (†30) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

První oběť žháře z Bohumína: Pohřbili milovaného Petra (†30)

Rodina se loučila s Petrem P. (+30)
Rodina se loučila s Petrem P. (+30) (Blesk: Karel Janeček)

Byt v 11. patře paneláku v Bohumíně se přesně před dvěma týdny stal dějištěm tragické smrti jedenácti lidí. Jednou z obětí šíleného činu žháře Zdeňka K. (54) byl i Petr P. (†30). Včera se s ním nejbližší naposledy rozloučili.

Zlomeni žalem se včera ve dvě odpoledne loučili s Petrem P. členové rodiny společně s jeho kamarády v obřadní síni v Dětmarovicích. „Neplačte, že jsem odešel, ten klid a mír mi přejte, jen v srdci věčnou vzpomínku si na mne uchovejte,“ stálo na smutečním oznámení. Petra jeho okolí milovalo. „V práci byl svědomitý a spolehlivý, v kolektivu oblíbený. Byl svobodný, ale stal se otcem syna Jakuba,“ konstatoval smuteční řečník. „Jeho smrt vás zastihla nepřipravené a my na této skutečnosti nedokážeme nic změnit,“ řekl řečník.

Uvedl, že Petr s bratrem Karlem vyrůstali s rodiči v Karviné. Petr se vyučil autoelektrikářem, do tragického skonu však pracoval jako povrchový dělník na Dole Lazy. „Přišel nečekaný a tragický okamžik, po kterém vás navždy opustil,“ sdělil řečník a dodal: „Jen vy sami nejlépe víte, co skrýval jeho prožitý život, i to, jaký byl. A co pro vás každého znamenal a vy pro něj. Byl milovaným tatínkem, bratrem, synem a také kamarádem.“

Měl rád muziku a elektroniku
Petra P. hodnotili kamarádi jako tichého chlapce, ale zároveň člověka, který se rád bavil. Mezi jeho největší koníčky patřilo hraní na kytaru, blízko měl i k přírodě. Koníčkem mu však byla především elektronika a výpočetní technika, těm věnoval největší část svého volného času.

Zůstal po něm syn Kubík
Ačkoliv byl Petr P. svobodný, zplodil milovaného syna Kubíka (10). I ten se měl původně zúčastnit oslavy narozenin Lenky V. (†30) v bohumínském bytě smrti. Měl ale štěstí. Na poslední chvíli došlo k rozhodnutí, že s tatínkem nikam nepůjde.

Pohřbili první oběť zuřivého žháře:

Video se připravuje ...

Další pohřby budou v pondělí
Pohřby dalších obětí bohumínské tragédie jsou naplánovány na pondělí. Ve Starém Bohumíně proběhne poslední rozloučení s Lukášem B. (†32), jeho ženou Lucií (†37) a jejich dcerou Melanií (†11). „Milovali jsme Vás a navždy Vás budeme milovat. V slzách, bolesti i trápení. Osud nás nečekaně rozdělil a my jsme Vám nestačili říct, že život s Vámi byl krátký,“ stojí na parte, které zveřejnili příbuzní. Tentýž den se bude konat i pohřeb žhářova vnoučka Dominika K. (†9) a jeho maminky Lenky V. (†30), kteří v bytě našli smrt společně s hlavou rodiny a zároveň žhářovým synem Lukášem K. (†31). Společně s Lenkou se ve Slezské Ostravě rozloučí i s Nicolou G. (†17). Ta byla v době tragické smrti těhotná, dcera Isabelka se měla narodit už na podzim.

Za přáteli dojížděl z Orlové
Trvalé bydliště měl Petr P. v Orlové-Lutyni. Do Bohumína jezdil za Lukášem K. (†30) a Lenkou V. (†30), kteří byli jeho dlouholetými přáteli. „Bylo to přátelství až za hrob,“ řekl jeden z kamarádů. V bytě uhořelo nebo vyskákalo z oken jedenáct obětí žháře Zdeňka K. (54), jen čtyři se zachránili. Motivem nepochopitelného činu žháře měly být osobní spory, údajně neunesl, že se od něj manželka Silvie K. (†53) odstěhovala k jejich synu Lukášovi. Proto se osudnou sobotu 8. srpna vydal i s plným kanystrem k jejich bytu, kde probíhala oslava Lenčiných kulatin. Polil dveře a škrtl. Hrozí mu až doživotí.

Miroslav o tragickém požáru v Bohumíně. Přišel o část rodiny!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.