Žháře z Bohumína přivedli k soudu těžkooděnci: Za 11 zavražděných dostal doživotí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Žháře z Bohumína přivedli k soudu těžkooděnci: Za 11 zavražděných dostal doživotí!

Konopka včera u soudu souhlasil s rozsudkem na základě dohody o vině a trestu.
Konopka včera u soudu souhlasil s rozsudkem na základě dohody o vině a trestu. ( Foto Aha! – J. Ožana, K. Janeček)

Do konce života bude hnít za mřížemi. Nejhorší masový vrah samostatného Česka Zdeněk Konopka (55), po jehož žhářském útoku 8. srpna 2020 v trýznivých bolestech zemřelo 11 lidí včetně jeho příbuzných, dostal včera doživotí.

Do největší síně krajského soudu přivedli zločince po zuby ozbrojení policejní těžkooděnci. Vrah byl tichý. Na otázku soudkyně, zda se cítí vinen, odvětil jen: „Ano.“ Žádný z 95 pozůstalých si včera k soudu vyslechnout rozsudek nepřišel. „Za ten útok může moje manželka, že mě opustila,“ stěžoval si Konopka ještě ve vazební věznici.

Právě rodinné spory byly příčinou ohavného zločinu, když zapálil byt, v němž probíhala oslava narozenin. Někteří uhořeli, další v zoufalství vyskákali z okna. Jen čtyři se zachránili, když přelezli na sousední balkon. „Měli by ho zapálit a nechat skočit tak, jak to udělal druhým. Nebo ho nechat shořet,“ komentoval pro Aha! trest spojený s náhradou milionových škod jeden z pozůstalých. Konopka včera neprojevil ani náznak lítosti. Skrz zuby jen procedil: „Neměli do toho bytu chodit...“

Bohumínský žhář dostal doživotí

Video se připravuje ...

Jednoho si vytetoval, druhého upálil

Zdeněk Konopka včera u soudu odhalil tetování na zadní části lebky: Marek *1989 †2009. Připomíná si jím staršího ze synů, kterého přejel v Dolní Lutyni vlak. Po jeho smrti propadl alkoholu a začal bít svou partnerku. Ta od něj proto odešla k synovi. Ji, jeho, vlastního vnuka a dalších osm lidí pak Konopka zavraždil.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.