Letní zelenina: Raviolky z okurky s uzenou makrelou

POTŘEBUJETE: 60 g salátové okurky sůl 80 g uzené makrely (filet bez kůže a kostí) 2 snítky čerstvého kopru 1 lžíci zakysané smetany ½ lžičky kurkumy 10 – 15 g čerstvě vymačkané citronové šťávy
NA OZDOBU A K PODÁVÁNÍ: čerstvou pažitku 1 hrst ledového salátu 4 plátky toastového chleba
Okurku i se slupkou podélně nakrájíme na co nejtenčí plátky – ideálně pomocí škrabky na zeleninu nebo mandolíny. Lehce je osolíme a necháme 10 –1 5 minut odležet, aby změkly a lépe se tvarovaly. Uzenou makrelu rozdrobíme vidličkou do misky. Přidáme nasekaný kopr, zakysanou smetanu, kurkumu a citronovou šťávu. Dobře promícháme, až vznikne hladká směs. Podle chuti dochutíme solí nebo pepřem. Přikryjeme a necháme chvíli vychladit v lednici. Na každý plátek okurky dáme malou lžičku rybí směsi, přehneme nebo přiklopíme druhým plátkem okurky jako »raviolu« a lehce přitlačíme. Ozdobíme nastříhanou pažitkou.Podáváme vychlazené na lůžku z ledového salátu s křupavým toastem.
Tip značky Thermomix: Raviolky jsou ideální jako předkrm nebo netradiční pohoštění k vínu. Pokud nemáte makrelu, lze použít i uzeného lososa nebo tuňáka.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 32.