Odlehčené léto: Bramborový salát s kuřecím masem a žampiony

POTŘEBUJETE: 200 g brambor 2 lžíce oleje sůl mletý pepř 100 g kuřecích prsou 60 g žampionů 100 g salátové okurky 1 jarní cibulku 80 g bílého řeckého jogurtu 1 lžičku olivového oleje jablečný ocet
Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme na menší kousky, pokapeme lžící oleje, osolíme, opepříme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 25 minut dozlatova. Mezitím nakrájíme kuřecí maso a orestujeme na druhé lžíci oleje. K masu přidáme nakrájené a očištěné žampiony a ještě společně orestujeme. Salátovou okurku si nakrájíme na menší kousky, jarní cibulku na kroužky. Po upečení brambor servírujeme do mísy tak, že na brambory dáme orestovaná kuřecí prsa se žampiony, nakrájenou okurku, dáme řecký jogurt a nakonec posypeme jarní cibulkou. Zakápneme olivovým olejem a jablečným octem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 31.