Letní zelenina: Salát s okurkou

POTŘEBUJETE: 2 salátové okurky 2 menší červené cibule 2 velká zralá avokáda 1 citron 2 balení Tuňák steak v olivovém oleji Franz Josef sůl pepř bylinky podle chuti (např. kopr, petržel,ka bazalka, máta či tymián) jarní cibulku
Okurky omyjeme a nakrájíme na silnější čtvrtkolečka. Cibuli oloupeme a naprocujeme na tenká čtvrtkolečka. Avokáda oloupeme, rozpůlíme, vyjeme pecku a nakrájíme na kostky. Vše dáme do mísy. Z tuňáka slijeme trochu oleje a celý zbylý obsah přidáme k zelenině a avokádu. Dle chuti zakápneme citronovou šťávou a osolíme a opepříme. Ozdobíme plátky citronu, čerstvými nasekanými bylinkami i cibulkou a podáváme.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 32.