Pudinkový koláč bez lepku

NA TĚSTO: 2 vejce 140 g cukru krupice 125 g másla 350 g Rýžové mouky hladké Labeta 70 g bramborového škrobu 1 balení Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
NA NÁPLŇ: 2 vejce 95 g cukru krupice 1 balení Vanilinového cukru Labeta 30 g bramborového škrobu 500 ml mléka 250 g jahod
Všechny suroviny na těsto dáme postupně do robotu s hnětací metlou, nebo uhněteme pořádně v ruce. Když máme pevné těsto, vložíme ho do formy a »vymačkáme« ho až do okrajů. Poté ho propícháme vidličkou. V hrnci si mezitím rozmícháme vejce, cukr, vanilinový cukr a škrob. Dáme na plotnu vařit a za stálého mícháni přilijeme 500 ml mléka. Vznikne nám puding, který nalijeme do formy na těsto. Na pudingovou vrstvu naskládáme nakrájené jahody, kdo chce, může vrch posypat drobenkou, která se připraví z trošky másla, cukru a rýžové mouky. Pečeme v troubě rozehřáté na 175 °C přibližně 35 minut.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 24.