Cizrnová krémová polévka s petrželkovým pestem

POTŘEBUJETE: olej 1 cibule 3 stroužky česneku 100 g schwarzwaldské šunky 1 mrkev ¼ květáku 1 plechovku cizrny 1 l zeleninového nebo masového vývaru 1 smetanu ke šlehání 2 jarní cibulky
Na pesto: zelenou petrželku olivový olej 1 lžíci piniových oříšků
Z petrželky, oleje a piniových oříšků uděláme pesto. Na troše oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou schwarzwaldskou šunku, nastrouhaný syrový květák, mrkev, jarní cibulku, scezenou cizrnu z plechovky (pár kuliček necháme stranou na ozdobu), osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Povaříme, pak rozmixujeme, přidáme smetanu. Na talíři ozdobíme cizrnou a petrželkovým pestem.
Více recetů v tištěném APŽ číslo 4.