CHUŤ PRAHY: Staroměstské špekové knedlíky

POTŘEBUJETE: 250 g uzeného bůčku 30 g slaniny 50 g sádla 1 vejce 300 ml mléka 400 g žemle 120 g hrubé mouky sůl mletý pepř muškátový květ zelenou petrželku dušené zelí a rozpuštěné sádlo k podávání
Uzený bůček uvaříme doměkka, vykostíme, necháme vychladnout a nakrájíme na drobné kostičky. Na kostičky nakrájíme i žemle, promícháme je s masem a vložíme do vyhřáté trouby opražit. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme špetku muškátu, nadrobno nasekanou petrželku, vejce a přilijeme mléko. Vymícháme těsto, které spojíme s masem a žemlí. Z tuhé hmoty pak tvarujeme kulaté knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Vyjmeme, propícháme každý knedlík vidličkou a podáváme s dušeným zelím přelité rozpuštěným sádlem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 5.