CHUŤ PRAHY: Petřínské buchty

POTŘEBUJETE: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky ½ kostky droždí 20 g krupicového cukru 250 ml mléka 50 g sádla sůl 1 vejce
NA NÁPLŇ: 500 g tvarohu 100 g moučkového cukru 200 g nastrouhaných jablek 1 lžíci mleté skořice
NA OBALENÍ: moučkový cukr vanilku
Smícháme obě mouky, rozdrobíme droždí do nich, přidáme cukr a vše zalijeme vlažným mlékem. Přidáme rozpuštěné sádlo, špetku soli a vejce. Zaděláme těsto, které necháme přikryté kynout v teple cca hodinu. Jablka oloupeme a nastrouháme, smícháme je s cukrem, tvarohem a mletou skořicí. Vykynuté těsto rozválíme, rozdělíme na kousky, které poklademe náplní. Buchty dáváme jednotlivě na plech s pečicím papírem a necháme ještě kynout. Pak plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C 20 minut. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 5.