S láskou: Hruškový koláč s mandlemi

POTŘEBUJETE: 5 velkých hrušek 110 g pšeničné polohrubé mouky Pernerka 3 vejde 150 ml smetany na vaření 60 g třtinového cukru cukru ½ hrnku mandlí na plátky ½ pytlíčku kypřicího prášku 1 vanilkový cukr 1 lžičku perníkového koření
Hrušky zbavíme slupky a jádřinců. Nakrájíme je nebo nastrouháme na jemné plátky. Všechny zbylé ingredience smícháme v míse tak, aby vzniklo hladké těsto. Do těsta následně opatrně vmícháme hrušky a mandle. Kulatou dortovou formu vyložíme pečicím papírem, směs do ní nalijeme, posypeme plátky mandlí a špetkou cukru se skořicí a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 45 minut. Zkusíme špejlí, ale počítáme s tím, že je koláč vždy trochu vlhký díky hruškám. Necháme vychladnout a podáváme s vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 6.