Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi

POTŘEBUJETE: 1 slepici 2,5 l vody 1 cibuli 1 mrkev 1 petržel ¼ bulvy celeru 1 bobkový list 5 kuliček celého pepře 5 kuliček nového koření 3 stroužky česneku 4 větvičky libečku 2 větvičky petrželky 1 lžičku soli nasekanou petrželku na dokončení
Na nudle: 200 ml mléka 1 vejce 100 g hladké mouky sůl
Slepici opláchneme, očistíme a vložíme do hrnce, zalijeme ji studenou vodou, přidáme bobkový list a kuličky koření, čerstvou petrželku a libeček, kořenovou zeleninu, celé stroužky česneku, omytou cibuli ve slupce a sůl. Polévku vaříme pomalu na velmi mírném ohni, necháme jen tak pobublávat, vaříme asi 3 hodiny. Slepici vyjmeme a vše přecedíme přes čistou látkovou utěrku nebo přes papírovou. Do polévky obereme maso ze slepice a nakrájíme, přidáme nasekanou petrželku a na talíři pak přidáme nudle. Ty připravíme tak, že v mléce metlou rozmícháme vajíčko, sůl a přidáváme mouku, dobře promícháme a necháme odstát asi 20 minut. Pak na malé pánvi upečeme palačinky, které stočíme a nakrájíme.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 4.