Riccardův recept: Ravioly s ricottou

POTŘEBUJETE: 350 g čerstvých těstovin (připravených smícháním 3 vajec a 300 g hladké mouky typu 00) 100 g čerstvého špenátu 100 g čerstvé ricotty 50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu muškátový oříšek sůl mletý pepř šalvěj máslo
Těsto na těstoviny vymícháme rukama nebo v kuchyňském robotu, dokud nezískáme hladkou konzistenci. Špenát vložíme do kastrolu s trochou másla, zakryjeme a velmi rychle spaříme. Spařený špenát scedíme, pečlivě vymačkáme vodu a nasekáme nadrobno. Smícháme s ricottou, parmazánem a strouhneme trochu muškátového oříšku. Směs dochutíme solí a pepřem. Tímto krémem naplníme ravioly a uvaříme je v osolené vroucí vodě. V kastrolku rozehřejeme máslo s lístky šalvěje, dokud nezačne zlátnout. Poté přidáme trochu vody a vytvoříme jemnou emulzi. Uvařené ravioly vložíme do kastrolu s šalvějovým máslem, lehce orestujeme a servírujeme na talíři. Při podávání posypeme strouhaným parmazánem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 4.