PRO ZDRAVĚJŠÍ SVÁTKY: Kuskus s francouzskou čočkou a kuřecím prsem
POTŘEBUJETE: 400 g kuřecích prsou grilovací koření 20 ml olivového oleje 200 g kuskusu Menu Gold 200 ml zeleninového vývaru 120 g francouzské čočky Menu Gold 400 g drcených rajčat 20 g cukru krystal sůl bazalku oregano
Kuřecí prsa omyjeme, usušíme, ochutíme grilovacím kořením a zakápneme olejem. Necháme přes noc marinovat. Poté je zprudka opečeme a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 °C na cca 10 minut. Kuskus vložíme do mísy, osolíme, zakápneme olejem, zalijeme 200 ml horkého vývaru, promícháme vidličkou a přiklopíme. Necháme cca 10 minut odstát, důkladně metličkou rozdrobíme a necháme vychladnout. Francouzskou čočku vložíme do vroucí vody a uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme a smícháme s kuskusem. Drcená rajčata ohřejeme, dochutíme solí, cukrem a bylinkami.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 50.