Pekelné kotlety

POTŘEBUJETE: 1 kg kotlet 17 lžiček solamylu 2 lžičky mletého kmínu 8 stroužků česneku 2 lžičky kari koření 6 vajec 4 lžíce majoránky 2 lžičky mleté pálivé papriky olej na smažení sůl
Kotlety nakrájíme a lehce naklepeme. Vejce rozšleháme v míse a přidáme solamyl, mletý kmín, nasekané stroužky česneku, kari, majoránku a pálivou papriku. Vše důkladně promícháme. Maso lehce osolíme a vložíme do připravené marinády, aby bylo celé ponořené. Mísu přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici marinovat. Pak maso osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Jako příloha se hodí hranolky nebo jinak upravené brambory.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 49.