PRO ZDRAVĚJŠÍ SVÁTKY: Grilovaný losos s čočkou berglinsen
POTŘEBUJETE: 200 g čočky berglinsen Menu Gold tymián olej 100 g cibule 50 g celeru 50 g mrkve 50 g petržele 1 stroužek česneku sójovou omáčku 250 g drcených rajčat sůl mletý pepř cukr krystal 600 g lososa
Čočku berglinsen vložíme do vroucí vody, přidáme snítku tymiánu a uvaříme ji na skus. Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme česnek nakrájený na plátky a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme odpařit a vmícháme drcená rajčata. Do rajčatové směsi přidáme čočku, dochutíme solí, pepřem a cukrem a necháme odstát. Lososa nakrájíme na jednotlivé porce. Osolíme, potřeme olejem, ochutíme tymiánem a ogrilujeme. Podáváme teplé jako hlavní jídlo.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 50.