PRO ZDRAVĚJŠÍ SVÁTKY: Pistáciová kolečka
POTŘEBUJETE: 180 g loupaných pistácií 120 g másla 110 g třtinového cukru 1 g soli 1 vejce 190 g hladké mouky 50 g kandované kůry z pomeranče 1 balení sušené pomerančové kůry 30 g pistáciové pasty
NA POLEVU: 200 g hořké čokolády 30 g kakaového másla pistácie na zdobení
Pistácie namočíme na hodinu do vlažné vody. Máslo, cukr, sůl a vejce vyšleháme do světlé barvy. Následně přidáme prosátou mouku, obě pomerančové kůry, pistáciovou pastu a pistácie. Směs zamícháme stěrkou a rozdělíme ji na dvě dávky. Za pomocí potravinářské folie vytvarujeme dva válečky, které uložíme na chvíli do mrazu (budou se lépe krájet). Těsto nakrájíme na malá kolečka, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je při 170 °C do mírně zlaté barvy. Vychladlá kolečka máčíme do půlky v rozpuštěné hořké čokoládě s kakaovým máslem a posypeme je sekanými pistáciemi.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 50.