PRO ZDRAVĚJŠÍ SVÁTKY: Polévka z pečené zeleniny
POTŘEBUJETE: 3 červené papriky 5 středních mrkví 1 cibule olivový olej sůl mletý pepř 3 lžíce Hrachového proteinu Iswari zeleninový vývar
K PODÁVÁNÍ: balzamikový krém bylinky dle chuti
Papriky překrojíme napůl a vložíme do olejem vytřeného pekáčku řeznou stranou dolů. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na špalíky, cibuli na klínky a naskládáme k paprikám do pekáčku. Zastříkneme olivovým olejem. Pečeme na 200 °C asi 30 minut tak, aby zelenina chytla barvu. Z paprik sloupneme slupku a vyndáme jádřinec. Upečenou zeleninu dáme do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem jen tak, aby zelenina byla tak akorát ponořená. Ochutíme solí, pepřem a pár minut povaříme. Rozmixujeme na hladký krém. Na závěr vsypeme hrachový protein a opět krátce promixujeme. Na talíři polévku dozdobíme balzamikovým krémem, který polévce dodá šmrnc. Dle chuti posypeme bylinkami.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 50.