Letní ovoce: Peřinková buchta s tvarohem a meruňkami

POTŘEBUJETE: 2 hrnky mouky Babiččina volba dortová 4 vejce ½ hrnku rozpuštěného másla nebo oleje 1 hrnek krupicového cukru 10 lžic mléka 1 kypřící prášek
NA TVAROHOVOU SMĚS: 1 tvaroh 1 vanilkový cukr 1 smetanu ke šlehání 1 vejce
NA DOPLNĚNÍ: meruňky moučkový cukr
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ostatní suroviny na těsto dáme do mísy, dobře promícháme a poté po částech k nim přidáme i sníh. V jiné nádobě smícháme všechny ingredience na tvarohovou směs a vyšleháme do hladka. Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně na něj nalijeme těsto. Na těsto klademe části tvarohové směsi vždy s určitými rozestupy a na každé tvarohové kolečko položíme půlku meruňky řezem nahoru. Dáme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme zhruba 30 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 23.