Utopenci - S křenem...

POTŘEBUJETE: 16 špekáčků 6 větších cibulí mletý pepř mletou papriku strouhaný křen feferonky olej
Na nálev: 400 ml vody 400 ml octa 4 kuličky pepře 6 kuličky nového koření 2 lžíce soli 2 hřebíčky 4 kuličky jalovce 4 bobkové listy mletý zázvor mletý fenykl tymián anýz
Špekáčky oloupeme, rozpůlíme, ochutíme mletým pepřem a paprikou a vložíme do nich kolečka cibule, strouhaný křen, kousky feferonek a spojíme špejlí. Zbylou cibulí prokládáme špekáčky, které klademe natěsno do kameninové nádoby. Z uvedených surovin svaříme nálev, necháme lehce zchladnout a teplým nálevem uzeninu zalijeme. Pak na nálev nalijeme asi 1 cm silnou vrstvu oleje. Necháme odležet.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 22.