Dobroty z ořechové mouky: Kešu kolečka
POTŘEBUJETE: 150 g kešu ořechů špeku soli ¾ lžičky kypřícího prášku 2 lžičky skořice ¼ lžičky mleté vanilky 60 g kešu pomazánky 1 vejce
NA KRÉM: 30 g čokolády na vaření 10 g másla 2 lžičky kešu pomazánky
Ořechy rozmixujeme do hladké mouky a ve větší míse je smícháme se solí, kypřicím práškem a skořicí. Přidáme vanilku, kešu pomazánku, prošlehané vejce a propracujeme do hladkého těsta, které dáme alespoň na 15 minut odležet do lednice. Následně z něj odebíráme kousky (množství cca poloviny lžíce) a tvoříme kuličky, které s dostatečným odstupem vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku lehce prsty přimáčkneme k plechu a koncem vařečky do ní uděláme důlek. Dáme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme 9 – 11 minut. Hotové cukroví necháme úplně vychladnout a až poté ho zdobíme. Na krém vymícháme všechny uvedené suroviny ve vodní lázni, necháme ho krátce vystydnout, aby nebyl příliš tekutý, a pomocí zdobícího pytlíku plníme důlky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 48.