Vaříme s vínem: Brusinková omáčka s červeným vínem
POTŘEBUJETE: 250 g čerstvých či mražených brusinek 170 g cukru krupice 5 lžic vody 5 lžic červeného vína 1 pomeranč
Brusinky vložíme do hrnce a smícháme s pěti lžícemi vody, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou asi deset minut (mraženým brusinkám stačí kratší doba), dokud bobulky už skoro nepraskají. Přidáme cukr, 5 lžic červeného vína a jemně nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče. Za stálého míchání pomalu vaříme, až se cukr rozpustí. Na mírném ohni necháme směs pět až osm minut bublat, dokud nedosáhne požadované hustoty. Omáčka vydrží v lednici 3 až 4 dny.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 34.