Tvarohové recepty: Mrkvovo-tvarohový dort
POTŘEBUJETE: 350 g cukru 4 vejce 300 g mrkve 1 lžičku jemně strouhané citronové kůry sůl 80 g hladké mouky 1 kypřicí prášek do pečiva máslo na formu
NA NÁPLŇ: 300 g měkkého tvarohu Boni 5 lžíce rumu 1 vanilkový lusk
NA OZDOBU: dle chuti například strouhanou mrkev, oříšky, plátky kokosu
V míse smícháme 300 g cukru se žloutky a poté přidáme i očištěnou a najemno nastrouhanou mrkev. Postupně přimícháme citronovou kůru, špetku soli, prosátou mouku a kypřicí prášek. V další misce ušleháme z bílků tuhý sníh a jemně ho zapracujeme do žloutkové směsi. Následně vše přelijeme do máslem vymazané dortové formy a dáme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme zhruba 50 minut a po vytažení necháme zcela vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. V míse dobře smícháme tvaroh s rumem, dření z vanilkového lusku a zbylým cukrem. Upečené těsto opatrně podélně rozpůlíme, jednu část vydatně pomažeme náplní a opěr přiklopíme. Horní část a strany také pomažeme náplní, vrch ozdobíme a necháme vychladit.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 34.