Rýže: Špenátové rolky s rýží a lososem

POTŘEBUJETE: 300 g rozmraženého špenátového pyré 100 g rýžové mouky 200 – 250 ml rýžového mléka 2 vejce ½ lžičky soli 1 lžíce oleje nebo ghí
Na náplň: 120 g uvařené kulaté rýže Menu Gold 250 g měkkého tvarohu 1 lžičku citronové šťávy 2 ředkvičky sůl pepř bazalku 150 g plátků uzeného lososa
V míse smícháme rozmražené špenátové pyré s rýžovou moukou a mlékem, přidáme vejce, osolíme a vymícháme dohladka v konzistenci palačinkového těsta. Pokud je těsto příliš husté, přidáme ještě trochu mléka, pokud je příliš řídké, přidáme trochu mouky. Rozehřátou pánev zlehka potřeme olejem (pokud máme nepřilnavou pánev, nemusíme) a připravíme palačinky. Ve druhé misce smícháme uvařenou rýži, tvaroh, citronovou šťávu a na velmi drobno nasekané ředkvičky. Ochutíme bazalkou, osolíme, opepříme. Směsí potíráme hotovou palačinku, poklademe plátky uzeného lososa a zabalíme. Nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.