Rýže: Kari rýže s krevetami

POTŘEBUJETE: 400 g rýže jasmínové Menu Gold 200 g květáku 200 g baby mrkve slunečnicový olej 480 g loupaných krevet 1 lžičku kari 1 jarní cibulku sůl pepř
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Květák rozdělíme na menší růžičky. Společně s baby mrkví jej vložíme do vroucí osolené vody, cca 3 minuty povaříme a ihned zchladíme v misce se studenou vodou. Poté je v pánvi na rozpáleném oleji zprudka zarestujeme. Krevety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. K zelenině v pánvi přidáme krevety, kari, nadrobno nakrájenou jarní cibulku a opečeme. Ke konci přidáme uvařenou rýží a promícháme. Servírujeme teplé jako hlavní jídlo.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.