Rýže: Polévka Minestrone
POTŘEBUJETE: 50 g fazolí barevné Menu Gold 50 g fazolí bílých Menu Gold 80 g kulatozrnné rýže Menu Gold 20 g petržele 40 g mrkve 20 g celeru bobkový list celý pepř nové koření sůl 200 g drcených rajčat čerstvou bazalku 40 g parmezánu
Fazole den předem namočíme do vlažné vody. Druhý den slijeme a v čisté vodě uvaříme do měkka. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a spolu s kořením vložíme do 1 l studené osolené vody. Až je kořenová zelenina uvařená »na skus«, přidáme drcená rajčata, a jakmile směs začne opět vřít, vsypeme fazole a rýži. Dochutíme nakrájenými lístky bazalky a nastrouhaným parmezánem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.