Rýže: Lilek s rýžovou směsí
POTŘEBUJETE: 320 g rýže loupané Menu Gold 2 větší lilky olivový olej 1 cibuli 200 g cukety 200 g rajčat sůl pepř 200 g mozzarelly
Rýži propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. Lilky rozkrojíme napůl a vydlabeme tak, aby zůstala tenká vrstva dužiny na i slupce. Vnitřek zakápneme olivovým olejem, posolíme a dáme předpéct do trouby rozehřáté na 180 °C na cca 15 minut. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme dužinu z lilku a cuketu nakrájenou na kostičky a chvíli podusíme. Rajčata naporcujeme a přidáme do pánve. Dle chuti osolíme a opepříme. Hotovou zeleninu smícháme s uvařenou rýží a směsí naplníme předpečený lilek. Mozzarellu natrháme na kousky, poklademe na směs a dáme péct do trouby předehřáté na 160 °C asi na 10 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.