Polévka z dýně a cizrny

POTŘEBUJETE: ½ dýně Hokkaidó 400 g sterilované cizrny 2 lžíce oleje 1 cibuli 1 lžičku zázvoru 1 lžičku sušeného česneku římský kmín sušený tymián sůl 1 l vody nebo zeleninového vývaru
K podávání: dýňová semínka dýňový olej
Cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci osmažíme na oleji dorůžova. Přidáme očištěnou dýni nakrájenou na kousky, zázvor, sušený česnek, po špetce římského kmínu a tymiánu a sůl, zalijeme vodou nebo vývarem a uvaříme doměkka. Cizrnu slijeme a polovinu přidáme k uvařené dýni. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme zbylou cizrnu. Na talíři dochutíme dýňovými semínky a pokapeme dýňovým olejem. Hodí je večeře, který zasytí.
VÍCE RECEPTŮ NAJDETE V TIŠTĚNÉM AHA! PRO ŽENY ČÍSLO 2.