Kuřecí kari se žampiony a zeleninou
POTŘEBUJETE: 300 g kuřecího masa 2 lžíce rostlinného oleje 2 lžičky kari oleje 130 g pórku 80 g žampionů 150 g brokolice 150 ml vody 100 g červené a žluté papriky 1 stroužek česneku sůl pepř
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, které pokapeme kari olejem, osolíme, okořeníme a necháme 30 minut odležet. Na rozpáleném oleji maso osmažíme a poté přidáme pokrájený pórek se žampiony, a nakonec i nasekaný česnek. Vše zalijeme 150 ml vody, jen tolik, aby se nám krátkým vařením stačila zredukovat na omáčku, přidáme na kostičky pokrájený kousek košťálu brokolice, trochu osolíme, promícháme a na maso poklademe růžičky brokolice. Pak zaklopíme pokličkou a podusíme, dokud brokolice nezměkne na skus. Podáváme s rýží, nebo vařeným bramborem. Hodí se k obědu nebo k večeři.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 2.