Rýže: Smažená rýže s hovězím masem
POTŘEBUJETE: 320 g rýže basmati Menu Gold 500 g vyzrálé hovězí kýty sůl pepř 2 stroužky česneku slunečnicový olej 320 g brokolice 1 cibule chilli 2 vejce
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme, přidáme najemno nastrouhaný česnek s trochou oleje a necháme ideálně přes noc odležet. Basmati rýži uvaříme podle návodu na obalu. V pánvi s rozpáleným olejem zprudka maso orestujeme a odložíme stranou. Brokolici omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Vložíme do vroucí vody, chvíli povaříme a rychle zchladíme v ledové vodě. Do pánve vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, ochutíme chilli a necháme zesklovatět. Přimícháme rozšlehaná vajíčka. Přidáme brokolici, uvařenou rýži a hovězí maso. Lehce zarestujeme, osolíme a opepříme dle chuti a můžeme podávat.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.