Rýže: Houbové rizoto

POTŘEBUJETE: 1 cibuli olivový olej 300 g rýže arborio 2 stroužky česneku 100 ml vína 1 l zeleninového vývaru 3 lžíce másla 400 g žampionů sůl pepř 4 lžíce zakysané smetany 1 hrst sterilovaného hrášku
Cibuli nakrájíme najemno a krátce ji orestujeme v hrnci s trochou olivového oleje. Po chvíli přisypeme rýži a společně asi 3 minuty opékáme. Poté vsypeme najemno nasekaný česnek a až se rozvoní, zalijeme vínem a necháme ho vyvařit. Následně přiléváme po částech vývar a za občasného míchání necháme vždy vyvařit. Opakujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová. Mezitím si na pánvičce rozehřejeme máslo, dáme na něj pokrájené houby a orestujeme. Osolíme, opepříme a necháme je asi 15 – 20 minut dusit, dokud nezměknou. V závěru přidáme o hrášek. Houby s hráškem smícháme s rýží, vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.