Nepečené cukroví: Čokoládové lanýže
POTŘEBUJETE: 100 g másla 60 g krupicového cukru 70 g smetany ke šlehání 200 hořké nebo mléčné čokolády 2 lžíce vaječného likéru kakao na obalení
Do hrnce dáme smetanu, máslo a cukr a za stálého míchání zahříváme na mírném ohni, dokud se cukr i máslo nerozpustí. Pak ihned odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a opět mícháme, dokud se všechny čokoláda dokonale nerozpustí. Vmícháme likér a tekutou směs necháme vychladnout a uložíme do druhého dne do lednice. Rozložíme na sebe dva nebo tři papírové ubrousky a doprostřed nasypeme kakaový prášek. Ze ztuhlé lanýžové hmoty lžičkou odkrajujeme menší kousky, upravíme tvar a hned obalíme v kakau. Každý bonbon je nejlepší vložit do samostatného papírového košíčku. Skladujeme v chladu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 50.