Vánoce před 100 lety: Pohankový kuba
POTŘEBUJETE: 1 hrnek pohanky 500 ml vody nebo zeleninového vývaru olej 2 cibule 3 stroužky česneku 1 hrst sušených hub sůl mletý pepř 1 lžičku sušené majoránky 1 lžičku mletého kmínu
Hrnek propláchnuté pohanky nasypeme do zhruba dvojnásobného množství vroucí osolené vody nebo zeleninového vývaru. Krátce povaříme a poté necháme přikryté odpočívat. Mezitím si na oleji zpěníme cibuli a několik stroužků česneku. Přidáme hrst předem namočených hub a dusíme doměkka. Směs přidáme k pohance, ochutíme pepřem, solí, majoránkou a kmínem. Rozprostřeme do pekáčku a pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51.