Jedlé dárky: Mangové čatní
POTŘEBUJETE: 200 ml bílého vinného octa 540 g dužiny z manga 1 velký pomeranč 80 g nasekané šalotky 1 lžíci oleje 3 stroužky česneku ¾ lžičky mangového kari prášku 80 g želírovacího cukru 1 lžičku ostřejší hořčice koriandrovou pastu sůl
Ocet nalijeme do hrnce a necháme na středním ohni zredukovat na polovinu. Mango vypeckujeme, oloupeme a dužinu pokrájíme. Pomeranč oloupeme, dílky zbavíme blanek a odvážíme 100 gramů. Šalotku oloupeme, orestujeme ji na oleji. Přidáme prolisované stroužky česneku, společně podusíme. Posypeme kari kořením, za stálého míchání podusíme a přidáme ovoce. Zasypeme cukrem a zase promícháme. Dusíme 2 minuty, zalijeme zredukovaným octem a přidáme hořčici. Společně vaříme za stálého míchání asi 25 minut. Do ovocné směsi vmícháme koriandrovou pastu a osolíme ji. Čatní plníme do sterilizovaných sklenic. Uzavřeme a necháme odležet.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 48.