Jedlé dárky: Domácí dijonská hořčice

POTŘEBUJETE: 1 kyselejší jablko 2 cibule 1 stroužek česneku 400 ml jablečného octa 1 bobkový list 1 lžičku celého pepře 2 hřebíčky 50 g žluté hořčičné mouky 50 g hnědé hořčičné mouky sůl
Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme ho na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Dáme vše do kastrolu, přidáme ocet a celé koření a přivedeme k varu. Pak necháme 20 minut probublávat. Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme cca ½ lžičky soli a zalijeme za stálého míchání nálevem. Koření vyjmeme, hořčici naplníme do sklenic a necháme vychladnout. Skladujeme v temnu a chladnu.
Více receptů najdete v tištěnémAha! pro ženy číslo 48.