Jedlé dárky: Kandovaný pomeranč

POTŘEBUJETE: 4 bio pomeranče 1 kg cukru 1 l vody 350 g hořké čokoládové polevy
Den předem přivedeme k varu vodu s rozmíchaným cukrem a necháme 5 minut probublávat, dokud se cukr úplně nerozpustí. Necháme trochu vychladnout. Pomeranče omyjeme horkou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 3 až 4 mm. Rozložíme je na jemné síto, které postavíme na plech na pečení. Zalijeme sirupem a necháme přes noc odležet. Pak sirup slijeme, znovu ho přivedeme k varu a necháme mírně zchladnout. Opět ho nalijeme na pomerančové plátky a necháme zase přes noc. Další den plátky vyjmeme, necháme na mřížce okapat a 1 až 2 dny sušíme. Pak kandované plátky namáčíme z jedné strany do tekuté čokoládové polevy a na pečicím papíru necháme zaschnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 48.