Pečeme a vaříme bez másla: Brownies z fazolí

POTŘEBUJETE: 200 g červených fazolí 1 zralý banán 1 lžíci medu 1 vejce 3 lžíce holandského kakaa 50 g hladké mouky 1 vanilkový cukr 1 lžíci prášku do pečiva ¼ lžičky soli 1 lžíci cukru 2 lžíce řepkového oleje
Fazole namočíme minimálně na 10 hodin, propláchneme, zalijeme čistou vodou a dáme vařit asi na 35 – 45 minut do změknutí. Následně slijeme přebytečnou vodu, necháme zhruba 1 deci, a pomocí tyčového mixéru fazole rozmixujeme do hladké pasty. Přidáme naporcovaný banán a opět mixujeme. Poté postupně vmícháme všechny ostatní suroviny, a buď mixérem, nebo pomocí vařečky umícháme v hladké čokoládové těsto, které přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 minut, na dalších 5 – 7 minut zvýšíme teplotu na 200 °C.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 49.