Rybíz: Kefírový koláč

POTŘEBUJETE: 300 g bio černého rybízu 230 g bio polohrubé mouky 150 g bio hladké mouky 190 g bio cukru 200 g bio kefíru 1 lžičku bio prášku do pečiva 2 bio vejce 4 lžíce bio rostlinného oleje 40 g másla máslo na plech
Troubu předehřejeme na 180 ºC. Do misky nasypeme všechnu hladkou a 150 gramů polohrubé mouky. Přidáme prášek do pečiva, 150 gramů cukru, kefír, olej, vejce a všechny ingredience spolu důkladně promícháme. Zbytek polohrubé mouky, cukru a máslo smícháme ve větší míse a zpracujeme drobenku. Plech vymažeme máslem, nalijeme do něj těsto a rovnoměrně rozetřeme. Poklademe očištěným červeným rybízem, posypeme drobenkou a necháme v troubě péct přibližně půl hodiny, dokud koláč nezezlátne.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 29.