PEČEME S JAHODAMI: Svěží dort
POTŘEBUJETE: 175 g změklého másla 200 g špaldové hladké mouky Pernerka 85 g třtinového cukru
Na krém: 500 g tučné zakysané smetany 100 g bílého jogurtu 100 g rozmixovaných jahod 80 g třtinového cukru 1 sáček Želatinový ztužovač za studena čerstvé jahody a pistácie na ozdobu
Z másla, mouky a cukru vytvoříme ručně lepivé těsto, upěchujeme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 25 minut. Těsto po vyjmutí z trouby propícháme vidličkou. Všechny ingredience na krém smícháme dohromady a vrstvíme na vychladlý korpus. Pak dáme uležet do lednice alespoň na 4 hodiny. Ozdobíme čerstvými jahodami a pistáciemi.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 28.