Rybíz: Pikantní čatní

POTŘEBUJETE: 2 bio červené cibule 200 g bio červeného rybízu 100 ml bio červeného vinného octa 100 g bio cukru kousek bio zázvoru ½ bio pálivé papričky 1 stroužek bio česneku bio olivový olej sůl
Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a poté ji v rozehřáté pánvi na olivovém oleji restujeme, až zesklovatí. Pánev odstavíme, do hrnce vložíme najemno nasekaný zázvor, česnek a pálivou papričku. Směs zalijeme vinným octem a chvíli povaříme. Přidáme cibuli, špetku soli a nakonec cukr. Vaříme, až se cukr rozpustí. Nakonec přidáme očištěný červený rybíz a vše vaříme minimálně dalších 10 minut. Hotové čatní naplníme do sklenic a skladujeme v suchu a chladu, kde vydrží asi 3 týdny. Skvěle se hodí třeba ke grilovaným masům nebo nejrůznějším sýrům.
Více receptů najdete v tištěném Aa! pro ženy číslo 29.