Luxusní čokoládové dezerty: Bábovka s jogurtem
POTŘEBUJETE: 3 vejce 250 g třtinového cukru 125 g rozpuštěného rostlinného tuku Hera máslová příchuť 120 g bílého jogurtu 250 g polohrubé mouky 50 g holandského kakaa 1 lžičku jedlé sody heru a mouku na formu
Na ozdobení: 150 g smetany ke šlehání 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
Do mísy od kuchyňského robota se šlehací metlou dáme vejce a cukr a vyšleháme do světlého krému. Přidáme rozpuštěnou heru, bílý jogurt a promícháme, pak vmícháme mouku, kakao a jedlou sodu. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme, vlijeme do ní těsto a vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C. Pečeme 40 minut. Bábovku necháme asi 15 minut vychladnout a vyklopíme. V hrnci přivedeme k varu smetanu, pak ji stáhneme z plotny a dáme do ní nalámanou čokoládu. Necháme rozpouštět a mícháme. Polevou bábovku polijeme a necháme zatuhnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 4.