Luxusní čokoládové dezerty: Veganská buchta
POTŘEBUJETE: 100 g vlašských ořechů 200 g tmavé veganské čokolády 100 g vegan margarínu 1 zralý banán 100 g sójového jogurtu 150 g třtinového cukru ½ vanilkového lusku sůl ½ lžičky jedlé sody 1 lžičku prášku do pečiva bez fosfátů 180 g hladké mouky
Na polevu: 120 g moučkového cukru 40 g vegan margarínu 2 ½ lžíce mandlového mléka 2 lžíce kakaa holandského typu
Ořechy a čokoládu nasekáme. Margarín spolu s čokoládou rozpustíme v teplé vodní lázni. Banán rozmixujeme s jogurtem, cukrem a dření z vanilky. Hmotu zapracujeme do čokolády. Mouku smícháme se špetkou soli, sodou a kypřicím práškem a přidáme nasekanými ořechy. Tuto směs opět vmícháme do čokolády. Pekáč vyložíme pečicím papírem, naplníme těstem a pečeme ve vyhřáté trobě na 160 ºC asi 35 minut. Na polevu zahřejeme margarín, vmícháme do něj cukr, mandlové mléko a kakao. Za stálého míchání přivedeme k varu a ihned stáhneme. Teplou buchtu polijeme polevou a necháme vychladnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 4.