Pochutnání s mozarrellou: Rizoto s rajčaty a mozarellou
POTŘEBUJETE: máslo 1 lžíci olivového oleje 1 šalotku 250 g rýže Arborio 150 ml suchého bílého vína 700 ml horkého vývaru 200 ml rajčatové passaty 100 g parmazánu sůl mletý pepř 1 mozzarellu čerstvou bazalku 250 g cherry rajčat
Ve středně velkém hrnci se silnějším dnem rozehřejeme kousek másla s olejem a zpěníme na něm najemno nakrájenou šalotku. Pak přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vínem. Necháme ho odpařit, pak přidáme 2 naběračky horkého vývaru. Když se tekutina odpaří, přidáme další vývar. Tak postupujeme, dokud není rýže hotová na skus. Často mícháme, aby mělo rizoto krémovou konzistenci. Ke konci vmícháme rajčatovou passatu, rizoto dáme stranou a přidáme lžíci másla a nastrouhaný parmazán. Necháme dvě minuty odpočinout, ochutíme solí a pepřem a vmícháme hrst nasekané bazalky, pokrájený rajčata a natrhanou mozzarellu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.