Jídla do krabičky: Luštěninové karbanátky na listovém salátku
POTŘEBUJETE (na 4 porce): 50 g čočky červené půlené Menu gold 50 g čočky beluga Menu gold 50 g čočky zelené Menu gold 50 g bílých malých fazolí Menu gold 2 vejce 2 stroužky česneku 60 g strouhanky majoránku 50 g smetany sůl pepř 240 g bílého jogurtu cukr 1 citron olej 1 římský salát 50 g mrkve 50 g cibule 50 g řapíkatého celeru 50 g červené papriky
Čočky a fazoli uvaříme podle návodu na obalu. Vychladíme a pomeleme nebo rozmixujeme nahrubo. Přidáme vejce, utřený česnek, strouhanku, majoránku, smetanu na zjemnění, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Tvarujeme menší karbanátky a smažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Římský salát, mrkev, cibuli, papriku a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky a promícháme. K jogurtu přidáme citronovou šťávu, trochu olivového oleje, osolíme, opepříme a vymícháme. Salát lehce smícháme s jogurtovou zálivkou a podáváme s karbanátky. Tip: Zdravější verzi připravíme pečením v troubě rozehřáté na 200 °C do zlatova. Abychom dosáhli křupavé kůrky, zlehka před pečením potřeme olejem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 2.