Recepty z hor: Krušné hory - Tvarohovo-vaječný koláč
POTŘEBUJETE: 65 g změklého másla 100 ml mléka 40 g krupicového cukru 1 vejce 1 prášek do pečiva 200 g hladké mouky tuk a mouku na formu
Na tvaroh: 50 g másla 1 vejce 100 g krupicového cukru 500 g polotučného tvarohu 500 ml mléka 1 balení vanilkového pudinku Na vaječnou směs: 3 vejce 70 g krupicového cukru 100 g másla
Máslo utřeme s cukrem, přidáme mléko a vejce. Do prosáté mouky vsypeme prášek do pečiva a postupně přimícháváme do máslové hmoty. Kruhovou dortovou formu o průměru 25 cm vymažeme máslem, vysypeme moukou a rovnoměrně do ní rozetřeme těsto. Uvaříme pudink podle návodu, necháme vychladnout. Máslo, vejce, cukr a tvaroh spolu utřeme a přidáme polovinu pudinku, promícháme a rozprostřeme na těsto. Žloutky s cukrem a máslem utřeme do pěny. Smícháme se zbývajícím pudinkem. Z bílků ušleháme sníh a zlehka ho vmícháme do krému. Krémem potřeme těsto a uhladíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 ºC zhruba hodinu. Nejpozději po 10 minutách přikryjeme koláč alobalem, aby povrch nezhnědl.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 1.